Att omsätta teori till praktik – Processcoach på BETA Team Performance AB.

 i Nyhetsbrev

Anna Laurell Nash är processcoach med bakgrund som kemist och inspirationstalare. Som boxare vann hon sitt första VM-guld 2001 och representerade Sverige vid OS i London 2012 samt Rio 2016. Sedan 2016 är Anna processcoach på BETA Team Performance, hon jobbar bl.a. med Cinnober Financial Technology AB, ett företag som utvecklar systemlösningar och tjänster för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster.

-En processcoach går in och håller i team- och individutvecklingen. Det är vår uppgift att omsätta teori till praktik och initiera förändring, berättar Anna.

-På Cinnober jobbar vi sedan tre säsonger med ett utökat individprogram för att utveckla det personliga ledarskapet bland företagets talanger. Varje säsong omfattar åtta månader där vi träffas en gång per månad och under en heldag fokuserar arbetet kring ett särskilt tema. Internt jobbar jag med HR-avdelningen samt VD som även initierade programmet.

Programmet innefattar fem olika delar:

  1. Självkännedom, värderingar och drivkrafter
  2. Effektivitet (målsättningar, planering och att identifiera tidstjuvar)
  3. Mental träning (självkänsla, självförtroende och att hantera motgångar)
  4. Fysiologi (betydelsen av träning, återhämtning samt stresshantering)
  5. Relationer (det egna ansvaret alla har för att skapa ett bra kommunikationsklimat)

Inför varje säsong är det en grupp på 10–15 personer som medverkar. De har antingen själva sökt till programmet eller nominerats internt. Det är således samma grupp under hela säsongens aktiviteter, något som ställer krav på deltagarna men även på Anna.

-Vissa saker tar lite längre tid för att falla på plats men alla deltagare tar med sig någonting till våra möten. Tack vare att jag följer gruppen under en sådan lång tid så lär jag mig känna alla och därför blir samarbetet väldigt speciellt.

Den tredje säsongen avslutades nyligen och nu pågår utvärderingen inför en eventuell fjärde rond under 2018–2019.

Nya inlägg
Kontakta oss

Skicka gärna ett meddelande/mail så återkommer vi så fort som möjligt.

Inte läsbar? Byt text. captcha txt