Skip to content

Mäta och träna

Vill du bli bättre på något måste du träna, det är ingen hemlighet. Så är det när vi ska lära oss cykla såväl som när vi ska lära oss skriva. Tydligast är det inom idrotten där man pratar om träningsmängd, teknikträning och så vidare. Hur kommer det sig att vi då inte pratar om träning inom näringslivet? Det kan vara så enkelt att vi inte har formerna för det. Det är snarare så att vi har match varje dag och glömmer bort att träna.

Det kan också vara så att vi inte riktigt vet vad vi ska träna på, och då kommer vi in på den andra delen – att mäta var du står. Det är en självklarhet inom idrotten, där mäter man prestation hela tiden och du får konstant feedback så att du kan träna upp dina svagheter och jobba på att förbättra dina styrkor.

1
2
3
Mäta
Vi mäter hur väl er organisation nyttjar sin potential
Analysera
För att identifiera vart det ger bäst nytta att göra insatser
Sätta i spel
Vi ger ledarna förutsättningar för att få saker att hända
bpi_leader_reportbpi_leader_report
bpi_survey_mapbpi_survey_map

Vi vill alltid börja med en mätning

för att få koll på nuläget och identifiera utvecklingsområden.
Vi har utvecklat BPI, BETA Performance Index, en modell som snabbt, enkelt och tydligt identifierar era styrkor och utvecklingsområden. Inom 21 dagar får du en komplett resultat som ger dig hela bilden av ditt team, ledarskap och individernas nuläge med analys och rekommendationer. Därefter kan vi börja prioritera insatser och träna på det ni vill bli bra på.

Varje ledare får en tydlig onepager på resultatet i sitt team.

Ledarnas ledare får även en sammanställning över samtliga team och således en överblick över hela organisationen.

Sätta i spel

Nästa steg är att sätta mätningen i spel, dvs nu tränar vi på riktigt. Om mätningen är vass och håller världsklass så lirar även träningen i samma liga. Vi tränar på det vi vill bli bättre på. Vi tränar med ledarna så att de kan träna sina team. Ledarna tränar sina team genom en enkel och trygg process som i sig samtidigt utvecklar ledarna. Tillsammans skapar vi ”snacket i laget” som öppnar dörrar, byter bilder och slutligen landar i det som faktiskt gör att båten går snabbare. Vi skapar resultat.

Några av våra kunder som mäter och tränar

mips_jearsy
medley_tröja
intersport_tröja
peab_100milj_front
ica_f_jearsy
easypark_jearsy

Case: MIPS

“MIPS är ett snabbt växande bolag och vi anställer mycket nya människor. För oss är det viktigt att ha en stark värdegrund och kultur och det är ett arbete där vi har uppskattat att ha BETA som partner. De ger oss bra vägledning som coacher men även perspektiv som man inte alltid ser när man är mitt i verksamheten. Vi började med medarbetarundersökningar 2016 och har lyckats öka våra resultat i undersökningen på ett mycket tillfredställande sätt. Där har BETA varit en stark partner att hitta fokusområden efter varje undersökning“
Max Strandwitz
Max Strandwitz
VD, MIPS AB

MIPS ett spännande bolag i stark tillväxt som började mäta 2016. Sedan dess har MIPS genomfört vår stora BPI Survey och den mindre temperaturmätningen varje år. MIPS inkluderar även sin fabrik i China i mätningen. Efter 2 år indikerade mätningen att det fanns brister i värdegrunden, vilket resulterade i ett värdegrundsprojekt där vi arbetare fram en värdegrund med önskade beteenden. Resultatet i mätningen har varierat över åren, speciellt de fösta åren, men resultatet har hjälpt MIPS att ta beslut om hur organisationen bör utvecklas och idag har MIPS ett otroligt bra resultat BPI mätningen och en väldigt stark kultur inom bolaget, som direkt avspeglar sig på deras finansiella resultat och tillväxt.