Vi läser dagligen om kedjor som går i konkurs eller sätts i rekonstruktion, många tar in nya pengar och en del definierar om sin roll på marknaden.
– Detaljhandeln befinner sig i ett tufft läge. Affärerna möter strukturella utmaningar såsom digitalisering och globalisering. Till detta ser hushållen ut att hålla hårdare i pengarna, säger Jonas Arnberg, vd på HUI Research (källa Dagens Handel).

Så vad är lösningen? E-handel? Starka varumärken? Ny logga? Ny inredning? Häftigare marknadsföring? Kanske. Kanske inte.

Det som dock är slående är att i väldigt få fall kan man läsa om de som satsar på personalen som framgångsfaktor, och då menar vi verkligen satsar.

En aktör på den svenska marknaden som gjort detta är Intersport. De har gjort det fullt ut, från att definiera sitt WHY och hela vägen till att implementera det genom sin värdegrund, tagit personal ut ur produktion för att träna på det och vågat ta kortsiktiga produktionsbortfall för att skapa långsiktig tillväxt och lönsamhet. Skapa genomförande via människorna i företaget, eller som VD Marcus Wibergh uttrycker sig “It’s all about the people”.

Gav det resultat? Pressmeddelandet “Stark utveckling & positivt resultat – INTERSPORT vänder negativ trend!” säger väl en del.

intersport_sem_hemsida

Kom och lyssna på Intersports Marcus Wibergh, VD och Jesper Nordin, Retail Operations Manager, när de berättar om hur de gjort, vilka utmaningar de mött, och hur de faktiskt också knyter ledarskap och värdegrund till direkta försäljningsskillnader i butik med över 20%.

BETA Team Performance bjuder in till två seminarier i Göteborg den 23 januari och Stockholm den 29 januari. Vi kommer att vara i Intersports butiker, varför antalet deltagare kan komma att vara begränsat, så först till kvarn…

Vi vänder oss i första hand till VD, COO, Retailansvariga eller övriga som har resultatansvar inom retail eller annan verksamhet där man möter konsumenter på flera ställen, och även Private Equity med liknande i sina portföljer.

Program
7:30-8.00 Registrering, frukost och mingel.
8.00-9.00 Intersport – It’s all about the people.
9.00-9.30 Eftersnack.

Plats
Göteborg: Intersport Göteborg Nordstan, Norra Hamngatan 32, 411 06 Göteborg
Stockholm: Intersport Drottninggatan, Drottninggatan 39, 111 22 Stockholm

Recommended Posts