Skip to content

Jerker Norström

VD/Affärsutvecklare

Agneta Baron

Processcoach

Peter Walllin

Affärsutvecklare

Linn Grimlund

Affärsutvecklare

Peo Hartman

Processcoach

Christine Andersson

Projektledare

Jim Wallin

Projektledare

Lena Wallin

Ekonomi

Niklas Lis

Grafiskformgivare/Utvecklare

Malin Myrin

Processcoach

Andreas Engqvist

Anfallare/Praktikant

Anna Laurell Nash

Processcoach

Profiler

Vi har flera idrottsprofiler vår organisation, några som ägare och ett stort nätverk som vi samarbetar med.

De bidrar med en extra dimension till våra program för att bredda våra perspektiv. Och naturligtvis är det riktigt kul att få träna med ett riktigt proffs!

Jerker Norström

Det finns många på BETA som har ett gäng medaljer från idrottsmästerskap. Om det hade funnits ett VM i ledarskap är vi rätt övertygade om att Jerker hade haft en och en annan peng han också. Eller faktum är att vi vet det, för vi har sett hans resultat. Jerker var trogen kund till BETA i 7 år innan han äntligen kom över som vår Headcoach 2019. Innan dess hann han beta av 5 år i ICAs sverigeledning, 3 år i ICAs nordenledning, 10 år som VD för ZETA och 3 år som VD för Swegro.

Jerker älskar att cykla, han bränner minst 400 mil/år, mer än gärna bland rötter och lera i svenska skogar, men allra helst uppför bergen i Italien. Fråga gärna Jerker vad han älskar med Italien om du inte vet vad du ska göra av de närmsta timmarna. Vi kan säga såhär: det är inte mycket han inte har parmesan på och till. Vi skulle väl inte direkt kalla Jerker för en late bloomer, han har ju alltid varit som han är, men det är rätt talande för honom att han började dansa street när han var 44 år, lärde sig åka bräda för bara några år sedan (dåvarande ålder oväsentligt) och fick en idé om att dra igång ett litet cykelnätverk tillsammans med Susanne Ljungskog, där de nu är över 700 medlemmar. Han älskar att tänka, testa, bygga och skapa nytt. Vi förstår verkligen om ni tror att vi överdriver nu, men han är alltid positiv, och han ser faktiskt enbart lösningar. Det tycker vi säger allt om honom!

Agneta

Agneta Baron

Agneta är en spännande kombo av extrem vinnarskalle och häpnadsväckande ödmjukhet. Hon spenderade första kvartalet av sitt liv i simbassängen, simmade sig hela vägen till ett OS silver och tog sig sedan över atlanten som 20 åring och tog examen i internationell ekonomi vid Berkeley fyra år senare.
Tillbaka i Sverige klev hon in som administratör på det då mest hypade hårdvarubolaget HP. Där visslade hon påväg till jobbet under 24 år, i 9 olika roller, med 7 år i Svenska ledningsgruppen och avslutade på topp som försäljningsdirektör innan hon anslöt sig till oss på BETA. Sedan dess har ett 20-tal bolag fått ta del av hennes kompetens och brinnande engagemang inom ledar, team och individutveckling, samt kulturbyggande och värdegrundsarbeten.
Det är varken en överdrift eller hemlighet att Agneta förbereder sig och laddar upp inför varje coachtillfälle som om det vore OS-final. Det är förmodligen därför hennes kunder når så fina resultat och väljer att återkomma år efter år.

Peter

Peter Wallin

Har du inte riktigt fattat tjusningen med lagsport? Då har du aldrig spelat i samma lag som Peter.

Peter är en pepprande peppare och den där typen som alltid sätter teamet först. Det bästa han vet är att träna, för det betyder att han kommer ett steg närmre match. Och han fullkomligt ä l s k a r  när det är match!

Han har spenderat mer än halva sitt liv i ishallen, mest i rinken på Hovet för Djurgården och i Madison Square Garden för New York Rangers, men också i båset som förbundskapten för Tre kronor. Den andra halvan har han vigt åt vad som har visat sig vara hans stora kall i livet: att föra över det bästa från idrotten in i näringslivet. 

Han har SM guld och VM brons på meritlistan, men framförallt är han regerande världsmästare på att matcha ihop personer från sitt enorma och ständigt växande nätverk inom idrottsvärlden med lika drivna personer från näringslivet. 

Linn Grimlund

Linn är hästtjejen från Småland som har en lösning på precis allt. Hon är vårt senaste tillskott till BETA och det kom sig av den enkla anledning att hon tycker att en vinnande företagskultur är minst lika viktigt som att käka lunch. Och inte för att det ska låta som något miss universum-tal, men hon är helt enkelt övertygad om att människor skulle vara så mycket gladare och prestera så mycket bättre om fler företag arbetade mer med att skapa en levande värdegrund. Så det blir väl ett av hennes bidrag till världen kan vi säga.

Hon har levt för att vara sina medarbetares och kunders go to-person på alltifrån stora bjässar till statups sen 2007. Inget taggar igång henne mer än en god utmaning och hon verkligen älskar förändring, eller förbättring som hon själv säger det.
Hon hittar en ny lägenhet att totalrenovera minst vartannat år och sen kan vi alla se slutresultatet i något glammigt inredningsmagasin. Men det är bara en hobby, det hon verkligen brinner för är hudvård, mat och att vara ute i skogen med sin ungefär lika pigga hund Milo.

Peo

Peo Hartman

Vi vågar påstå att det förmodligen inte finns någon person på denna jord som älskar den röda tråden mer än vad Peo gör. Han äter, sover, andas och lever för att hitta en röd tråd i alla sammanhang. Vår pedagogiska ådra föddes och växer vidare med Peo. Han är vår stabila klippa av beteendevetenskap som alltid står pall, och en aldrig sinande källa av forskningsstudier, metodiker och nya rön.

Våra kunder uppskattar Peo för hans enorma djup, han kan till och med kallas för helt bottenlös. Ibland kan han uppfattas som lite disträ, men var så säker, då är det bara en ny briljant lösning påväg fram.

Att Peo har haft återkommande kunder i över 15 år får ingen som har jobbat med honom att höja på ögonbrynen, han är verkligen genuint engagerad i både människor och gruppers utveckling. Du kanske inte har träffat Peo ännu, men du blir ju inte ens förvånad när vi berättar att han har åkt vasaloppet 10 år i rad och genomfört lika många kanotmaraton under samma år. Precis, Peo är den där typen av person som är in it for the long run.

Christinea

Christine Andersson

Christine är vår projektledare. Och där vill vi verkligen betona: p r o j e k t l e d a r e. Hade hon inte jobbat på BETA hade hon förmodligen briljerat på cirkus, så många brinnande eldklot som hon kan hålla i luften samtidigt. Struktur är hennes andranamn och “det där löser jag” är hennes överlägset mest använda fras since 2011.

Christine är en av våra mest mångfacetterade personer, hon har gjort det mesta – vitt och brett och högt och lågt och hon har framförallt en enormt hög smärttröskel. Hon har tex lyckats sminka 50 barn för Pelles Svanslös på Folkoperan utan att bryta ihop, åkt skidor med bruten fot i en hel vecka och lirat 40 min fotboll med ett helt upprivet knä.

Hon är en riktig europelover, och då menar vi främst världsdelen. Det går inte ett år utan att hon vandrar runt bland klipporna i Kroatien, surfar längs kusten i Biarritz eller bränner lagg ner för någon alptopp.

Jim

Jim Wallin

Det är mycket snack om att man måste börja på golvet för att komma någon vart inom IKEA, det är mycket möjligt att det var det som var inspirationen, och som alltid tog man allt ett steg längre på BETA och lät Jim börja på parkeringen. I den hårdaste form av tonårsarbete stod han där som 13åring, helg ut och helg in och delade ut flyers till mässor. Baksmällan hade knappast lagt sig när han enligt egen utsago tvingades påbörja sitt första heltidsjobb två dagar efter studenten. Nej, ingen kan förneka att Jim har fått gå den hårda skolan, och här är vi nu; 22 år senare med en mätning i absolut världsklass, där Jim roddar över 100 mätningar per år, och han gör det så bra att 9 av 10 kunder återkommer år efter år.

Jim är definitionen av pålitlig, han missar aldrig en deadline och han har verkligen stenkoll på sina grejer. Han är också världsbäst på att uppmärksamma sina kollegor på ett positivt sätt, förutom när vi tävlar. Då vill man helst bara vara i samma lag som Jim.

När Jim inte sitter klistrad framför någon av alla sina skärmar hittar ni honom garanterat på Brohof. 100 mätningar per år är helt ok, men det är inget mot antalet golfrundor han swingar sig igenom. I övrigt älskar han hockey, trav, fotboll, amerikansk fotboll, mat, vin och whiskey.

Lena

Lena Wallin

Det är inte så många på BETA som har gjort lumpen, men tack vare Lena kan vi alla stå uppställda och redo på linjen på nolltid! Lena håller ordning på allt, och med det menar vi verkligen; på alla oss andra med en inte fullt lika numerisk hjärna. 

Lena var där när BETA tog sina första stapplande steg, och än idag är hon en aldrig sinande kraft till stöttning. Är det något man kan vara säker på så är det att Lena alltid finns där, redo att ta tag saker med full kraft och alltid lika snabb till beslut. 

Hon hittar sitt lugn i stallet och hämtar sin kraft i ytterskärgården, och där har ni Lenas gyllene recept till balans och total effektivitet. Hon fullkomligt älskar skor, siffror, handväskor, hästar och sina barn och barnbarn, utan inbördes ordning.

Niklas Lis

Niklas är en mångsysslare av rang. Allt ni ser i rörlig, fast och ibland något flytande form har Niklas varit inbladad i. Han gjorde sin praktik på BETA medan han gick på högskolan och när han fick frågan vad han hade för planer efter examen svarade han enkelt att han tänkte se till att göra sig oumbärlig här, så att han fick fortsätta att fylla sina dagar med att driva den mediala och digitala utvecklingen för BETA framåt i all evighet.

Klipp till 20 år senare och han har bokstavligen producera 100-tals inspirationsfilmer och parallellt kodat vår digitala portal Flow där våra kunder kan driva och dokumentera sina processer och framsteg. På senare tid har han även tagit taktpinnen i våra live-sändningar, både bakom kameran och studiostjärnorna för att se till att vi får sändningar i värsta Eurosport style.

Han är tryggheten själv, lugn, saklig och praktisk. En riktig yesman, det går helt enkelt inte att hitta någonting som Niklas har sagt nej till

I övrigt är väl Niklas lite som de allra flesta golf, padel och premierleague älskande småbarnsfarsor; han har en tendens att leva lite över sin förmåga och glider oftast omkring med någon form av skada eller fraktur av något slag.

Malin Myrin

Hur ska vi beskriva Malin när ord som prestigelös, nyfiken och extremt närvarande ändå känns lite för svaga för att ge en rättvis bild. Malin är den typ av person som får alla i ett rum att känna sig sedda och hörda, oavsett hur många vi är. Hon är verkligen genuint intresserad av människor och vad som driver våra beteenden och hon har en unik förmåga att känna av stämningen i ett rum.

Hon är konstvetare i grunden och det är fortfarande ett väldigt stort intresse, men universum var tydligt med att vi behöver henne inom ledarskap. Hon har en imponerade 15 år lång resa på Wasa Kredit i bagaget, där hon gick från kredithandläggare till olika ledaruppdrag och slutligen till områdeschef i ledningen i 4 år.

Malin älskar att upptäcka nya platser och att få nya intryck. Hon är nästan konstant i rörelse och förespråkar walk and talks mer än någon annan. Hon utvecklade en stark kärlek till löpning vid 40 års ålder och har sedan dess upplevt städer som New York, Berlin, Chicago, London och såklart Stockholm genom maraton.
Det ska tydligen vara en helt “underbar form av sightseeing!”

Andreas Engqvist

Andreas är vårt färskaste hockeyproffs här på BETA. Han hade knappt hunnit få av sig skridskorna innan vi håvade in den stabile lagkapten känd för sin otroliga ödmjukhet och sitt trygga sätt. Absolut, han är känd som landslagsman och för att ha vunnit en del matcher osv också. 

Efter ett helt liv på isen och 11 år som offensiv center i högsta ligorna i Sverige, Kanada och Ryssland är det nu dags för oss och våra kunder att få ta del av Andreas lärdomar och erfarenheter från några av de främsta idrottsklubbarna i världen. 

Varenda cell i Andreas kropp jobbar för laget. Han lever för att tillhöra och tillföra till sitt lag. Ingen spelare som cirkulerar runt blå linjen och bara väntar på en bra passning här inte. Han förstod tidigt att för att kunna vinna tillsammans så måste man även vara bra på att förlora tillsammans, och framförallt så måste man träna tillsammans. Tror ni Andreas gillar att träna eller?

Andreas älskar även (drumvirvel) sport. Förutom hockey är fotboll, tennis och golf favoriterna. Han är trädgårdsansvarig för föräldrakooperativet, tränare för dotterns friidrottslag och sonens alltid lika säkra kort för att få till en landhockeymatch på uppfarten.

Anna Laurell Nash

Tvåfaldig världsmästare, trefaldig europamästare. 8 SM guld och en av världens bästa kvinnliga boxare genom tiderna. Jomen precis, det var exakt så Micke Leijnegard presenterade henne inför finalen i mästarnas mästare. Här kommer något som du kanske inte vet om Anna:

Anna är doktor i kemi och disputerade 2014. Hon är en otroligt värdefull partner till BETA since 2012. 

Hon brukar själv säga att hon är rätt envis, men vi tror att det behöver uppfinnas ett nytt ord för att beskriva det driv, engagemang och kämpaglöd som genomsyrar precis allting som Anna gör. För det är hon såklart enormt uppskattad av våra kunder, och framförallt tack vare sin förmåga att knyta an till vilken grupp som helst, bidra med sina egna perspektiv och alltid uppmärksamma och uppskatta nya.

Precis som med sina motståndare i ringen, ser hon till så att alla som är i hennes närhet hela tiden är i rörelse. Och med Anna som coach är den enda riktningen: framåt!