“Vi är väldigt nöjda. Programmet och de olika teman vi har jobbat med har varit väldigt bra. Dessutom har det varit väldigt roligt att faktiskt träna med dessa elitidrottspersoner.”

3 Step IT Sweden AB är nordens ledande IT-finansbolag. Företaget grundades i Finland 1997 och kombinerar finansiering med IT-livscykellösningar. Lösningar som erbjuder bättre ekonomi i IT-miljön, bättre kontroll och en miljömässig hantering av IT-utrustningen genom hela produktlivscykeln. I Sverige har företag 90 anställda på fyra orter.

Peter Onstrand är företagets VD.

 -Det går bra för oss och vi växer men under 2017 kände vi att vi ville ta ytterligare ett steg och skapa lite extra dynamik och energi i säljorganisationen. Vi har tidigare jobbat med BETA Team Performance men detta var det första riktigt stora projektet som involverade fler personer än endast lednings-gruppen, berättar Peter.

Med inspiration från idrotten startade programmet under hösten 2017. Med fokus på det ”Personliga ledarskapet” och ”Vinnande lag” genomfördes fem olika träningstillfällen kring olika teman. Externa idrottsprofiler medverkade, inspirerade och arrangerade faktiska idrottsträningar där ett 25-tal personer från säljorganisationen men även andra funktioner på företaget deltog.

Tillsammans med bland andra boxaren Anna Laurell Nash, fotbollstränaren Hasse Backe, hockeyspelaren Andreas Johansson, kanotisten Petter Menning samt karateutövaren Karin Hägglund, diskuterades frågor såsom:

  • Personliga värderingar, drivkrafter och mål
  • Personliga styrkor och att skapa team
  • Tidstjuvar
  • Mental styrka och kommunikation

Sista träningen genomfördes nyligen på Bosön utanför Stockholm.

-Vi är väldigt nöjda. Programmet och de olika teman vi har jobbat med har varit väldigt bra. Dessutom har det varit väldigt roligt att faktiskt träna med dessa elitidrottspersoner. Det är nyttigt och inspirerande att lämna den vanliga vardagen och den egna komfortzonen och exempelvis spela hockey tillsammans, säger Peter.

 -Nästa steg är att vi nu ska utvärdera programmet. Vi tittar redan på en fortsättning där vi vill jobba med och förstärka företagskulturen för att vinna nya affärer.

3stepit_case_new

Related Works