Sverige är ett litet land men har trots det haft stora framgångar inom idrott, och många av våra företag är världsledande. Varför är det så? Enligt Peter Wallin, Affärsutvecklare på BETA Team Performance, är svaret en blandning av beteenden och kultur.

-Det handlar om en vinnarkultur och här kan idrott och näringsliv lära mycket av varandra. Elitidrotten är duktiga på att sätta upp mål och jobba hårt för att uppnå dem. De bestämmer sig helt enkelt för att bli bäst. Näringslivet kan å andra sidan lära idrotten mycket om kommunikation, säger Peter.

Projekt Världsklass är ett projekt som BETA Team Performance driver med syfte att undersöka likheter och olikheter mellan idrottsvärlden och näringslivet. Målsättningen är att definiera ett antal fram-gångsnycklar som idrotten respektive näringslivet kan lära sig av varandra för att vara fortsatt framgångsrika i framtiden.

-Liksom vid våra normala företagsuppdrag, har även Projekt Världsklass inletts med en medarbetar-undersökning. Denna gång har emellertid tre elitföretag och tre elitidrottsklubbar medverkat. Och nu är de första resultaten klara. Detta är verkligen ett härligt spännande projekt, berättar Peter.

Intresserad av att veta mer om Projekt Världsklass?

Fredag 1 juni arrangerar BETA Team Performance, i samarbete med Bosön på Lidingö, ett seminarium där resultaten från den första studien inom ramen för Projekt Världsklass presenteras. På plats finns representanter från BETA Team Performance samt studiens medverkande företag och idrottsklubbar. Mer information och anmälan hittar du här. Välkommen!

Recommended Posts