Skip to content

Team

Vad är det som gör ett team framgångsrikt? 

Det här är ju en av svensk idrotts paradgrenar, att koka soppa på en spik. Vi har många landslag som presterat bra mycket bättre än vad som borde vara rimligt utifrån stjärnspelare, träningsförutsättningar eller totalt antal utövare.

Ta exempelvis handbollen och fotbollen, både på dam och herrsidan där vi stundtals eller ofta överträffat övriga världens förväntningar. 
Hur kommer det sig? Vi är övertygade om att det beror på ett starkt fokus på Laget. Laget före jaget, eller kanske till och med jaget för Laget. Vi är duktiga på att spela laget på bästa sätt och maximera potentialen ur varje person samtidigt som alla tillsammans gör varandra bättre.

Några av våra kunder som jobbar med team

agria_tröja
wasa_kredit_jearsy
easypark_jearsy
sj_tröja
adapteo_troja
nordea_jearsy

Ledarna visar vägen

En förutsättning är att det finns en ledare som är tydlig med målbilden, vägen dit och hur vi förhåller oss under resan. Mer om det under Ledarskap och Värdegrund.

Givet det förbehållet handlar det mycket om att få ihop teamet, vara medveten om varandras styrkor och svagheter, bestämma sig för hur vi kommunicerar. Det handlar om en genuin vilja att göra varandra bättre, att stötta och peppa, men också att hela tiden ge feedback med syftet att bli bättre.

Teambuilding med en tydlig målbild

Vår erfarenhet är att man ofta arbetar med traditionell teambuilding men missar att fläta ihop det med företagets mål, och då blir det mest lattjo utan en tydlig målbild. 
Vi utmanar teamets bidrag, valda sanningar och vad som bygger just er sammanhållning, så att ni en dag kan känna en enorm stolthet över just er Matchtröja.

Case: Agria

"Jag brinner verkligen för att skapa högpresterande lag -allt handlar om företagskultur.
Jag hörde talas om BETA för några år sedan och blev nyfiken. Sedan dess har vi haft en fantastisk utveckling"
Patrik Olsson
Affärsområdeschef Agria

Agria med Patrik Olsson i spetsen har valt att kontinuerligt träna olika team för att säkerställa en stark kultur och att lagen utvecklar sin prestationsförmåga.

Tillväxtteamet har varit ett prioriterat team som under många år tränat för att kunna fortsätta vara högpresterande.

Fokus har varit att utveckla öppenhet och tillit i teamet och man har arbetat hårt för att etablera ett tydligt ”VI” perspektiv: ”jag vinner när laget vinner”.

Tillväxtteamet är viktigt för Agrias utveckling och har varit avgörande för Agrias positiva resultat. Idag är de ett högpresterande lag som fortsätter att träna för att de alltid tror att de kan ta ett steg till.

Patrik Olsson har alltid prioriterat utveckling av människor då han är övertygad att det är avgörande för det ekonomiska resultatet.