Skip to content

Mäta & Träna

Utan spaning ingen aning

Inom idrotten är det en självklarhet att kontinuerligt mäta sin förmåga inom olika områden, alltid med ett enda tydligt syfte: att nå bättre resultat.

Vi vet att det ger precis lika stark effekt när vi mäter inom näringslivet. Med vår mätning får ni ett tydligt resultat på era styrkor inom ledarskap, företagskultur, samarbetsförmåga och engagemang. Ni får även en gedigen analys på vad ni behöver prioritera att träna på, och konkreta verktyg för att kunna göra det arbetet i egen regi.

Så här enkelt är det

Dag 1
Vi skickar ut mätningen
digitalt att svara på i valfri plattform. Enkla frågor: välj siffra eller alternativ. Ingen fritext, för vad ska du göra med den sen? Mätningen tar 20 min att svara på.
Dag 1
Vi ser till så att ni får svar​
och således ett bra underlag. En bra svarsfrekvens är en förutsättning för en bra analys och vårt snitt är över 90%.
Dag 11
Vi stänger mätningen
och påbörjar sammanställningen
Dag 11
Vi analyserar, rekommenderar och hjälper er att prioritera​
Utifrån analysen tar vi fram lämpliga rekommendationer och prioriteringsordning för bästa framgång och resultat; på organisationsnivå, avdelning och team.
Dag 21
Vi guidar er igenom resultaten
och presenterar vår analys och rekommendationer för ledningen, där man också får tillgång till resultatet i vår portal. Presentationen tar en timme.
Dag 21
Dag 28
Vi tränar ledarna
på hur de ska återkoppla resultatet i sina respektive team, och sätta mätningen i spel, dvs få saker att hända med omedelbar verkan. Träningen tar en halvdag, man får och lär sig enkla verktyg, sedan är man redo att köra. Här får också varje ledare sina individuella resultat.
Dag 28
Dag 30
Ledarna sätter mätningen i spel
på egen hand med hjälp av en trygg spelplan och kort som verktyg skapar de sitt eget teams framgångsplan. Samtidigt är det för ledarna en egen ledarutveckling att driva processen.
Dag 30
"Jag känner att det är en frigjord energi i hela gänget där alla känner att man verkligen får ett verktyg med sig på resan som underlättar för ens ledarskap. "
Claes-Göran Sylvén
ICA Handlare Kvantum Flygfyren
"Vi ser BPI survey som en viktig värdemätare för att få koll på ledarskapet och hur medarbetarna mår"
Claes Mittjas
VD, Medley
“MIPS är ett snabbt växande bolag och vi anställer mycket nya människor. För oss är det viktigt att ha en stark värdegrund och kultur och det är ett arbete där vi har uppskattat att ha BETA som partner. De ger oss bra vägledning som coacher men även perspektiv som man inte alltid ser när man är mitt i verksamheten. Vi började med medarbetarundersökningar 2016 och har lyckats öka våra resultat i undersökningen på ett mycket tillfredställande sätt. Där har BETA varit en stark partner att hitta fokusområden efter varje undersökning“
Max Strandwitz
Max Strandwitz
VD MIPS AB

Våra spelsystem för utveckling

Handlar inte om vad ni har för ord på väggen

Vi har en enkel och tydlig modell för att ta fram en bra värdegrund för er verksamhet. Vi ser till att den utformas så att den leder till förändringar i beteenden. På så sätt kan vi hela tiden ge feedback på hur väl vi lever värdegrunden, och det är där vi har framgångsfaktorn.

Det första steget tar en dag, det andra kommer bli ungefär som att käka lunch: ni gör det varje dag utan att tänka så mycket på det, och det är så vi skapar en levande värdegrund.

"Det gäller att aktivt varje dag jobba med företagets värdegrund och i det arbetet är processen BETA erbjuder helt otrolig. Den är riktigt, riktigt bra."
Marcus Wibergh
fd. VD Intersport

Rätt sätt att leda företaget

Upplever ni att era ledningsgruppsmöten mest handlar om att rapportera av och fatta nödvändiga beslut? Då nyttjar ni inte speciellt mycket av er potential.

Vi tar er ifrån rapporteringsfällan till att bli en strategisk ledningsgrupp som arbetar med utvecklande frågor som tar er framåt. Att skapa en trygghet i att utmana varandra för att hitta konstruktiva och framåtriktade lösningar och beslut. Om inte ledningsgruppen driver utvecklingen framåt, vem ska då göra det? 

Skapa förutsättningar för ett starkt och närvarande ledarskap

Ledare inom idrotten har endast ett mål och det är att se till att frigöra så mycket potential som möjligt i laget och hos varje enskild idrottare.  Vi tycker att den målbilden borde vara en självklarhet inom näringslivet också.

För oss handlar det om att träna ledare i att bli tydliga med sina förväntningar och närvarande i sitt ledarskap. Vi pratar om prestationer med omtanke. Om vårt fokus är att göra varandra bättre och vår inställning är att göra det med omtanke, då kan vi i vårt ledarskap ge tydlig och utvecklande feedback på prestation. På riktigt.

Vi utvecklar ledarna genom att träna dem i skarpa situationer där de får coacha sina team med hjälp av dialogverktyg som BETA tagit fram med idrotten som förebild.

"Ledarskapet är avgörande för att lyckas utveckla en stark vinnarkultur"
Mats Hedlund
VD, Kronfågel
"Jag brinner verkligen för att skapa högpresterande lag -allt handlar om företagskultur. Jag hörde talas om BETA för några år sedan och blev nyfiken. Sedan dess har vi haft en fantastisk utveckling"
Patrik Olsson
Affärsområdeschef Agria

Få teamet att sträva mot affärsplanens mål

Vad är det som gör ett team framgångsrikt? 
Det här är ju en av svensk idrotts paradgrenar. Vi har många landslag som presterat bra mycket bättre än vad som borde vara rimligt utifrån stjärnspelare, träningsförutsättningar eller totalt antal utövare. Hur kommer det sig? Vi är övertygade om att det beror på ett starkt fokus på laget. Vi är duktiga på att spela laget på bästa sätt och maximera potentialen ur varje person samtidigt som alla tillsammans gör varandra bättre.

Nyttja din fulla potential

Att veta dina drivkrafter är en sak. Att nyttja dem är en annan. Hur ser du till att dina styrkor kommer teamet och företaget till godo? Hur nyttjar du dem för egen del?

För att kunna leda andra så behöver man kunna leda sig själv.
För att kunna spela sitt bästa jag behöver du ha koll på hur du som bäst nyttjar dina egna drivkrafter.

Personligt ledarskap syftar till att individen ska öka sitt eget ansvar för sin utveckling och företagets, och samtidigt förflyttas från jag måste till jag vill.  

"Vi har jobbat med BETA sedan hösten 2014. De har verkligen riktigt bra lösningar som passar oss, och vi fungerar väldigt bra tillsammans."
Per Hylén
VD Peab Byggservice

Skapa ett bättre lag på 2 timmar

När är det värt att avsätta 2 timmar för att skapa riktigt bra förutsättningar för ett projekt? Vår produkt Matchtröjan används vid olika projektuppstarter och syftet är att på ett enkelt, tydligt och framför allt snabbt sätt landa i spelregler för projektteamet. Något som garanterar dig ett helt annat förlopp och resultat i slutändan.

Resultatet efter 2 timmar är att vi har en gemensam målbild, tydliga ramar, lite bättre koll på varandras styrkor och vi har gemensamt bestämt hur vi följer upp och ger feedback. På ett energifullt sätt.

PepTalk

Din assisterande coach i vardagen

PepTalk är din röst som ledare, kryddat med inspiration från kända idrottsprofiler med en kort kunskapsreflektion. Allt paketerat för maximal nytta, enkelhet och tillgänglighet.

Du har ett 20-tal ämnen att välja på. Vi gör tillsammans den bästa säsongsplaneringen. Tillsammans skapar vi din sändning, förstärker ditt budskap och ditt varumärke. 

Några av våra kunder som jobbat med PepTalk

agria_tröja
gibon_shirt_front
sokigo_shirt